Bublanina z olejového těsta s třešněmi
Ingredience
Cukr krupice |
100 g |
Cukr moučkový |
3 polévková lžíce |
Cukr vanilka |
20 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
10 g |
Mouka polohrubá |
200 g |
Olej slunečnicový |
10 polévková lžíce |
Třešně |
0.5 kg |
Vejce slepičí |
4 ks |
Voda pitná |
10 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Třešně v cedníku důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Poté je zlehka obalíme v mouce.
- Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh.
- V míse utřeme žloutky s cukrem do pěny, pak k nim přimícháme olej, horkou vodu, zbylou mouku smíchanou s práškem do pečiva, vanilkový cukr a nakonec sníh z bílků.
- Plech s vyššími okraji vyložíme pečícím papírem a na něj nalijeme těsto. Na těsto rozložíme třešně poprášené moukou a bublaninu upečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.
- Upečenou bublaninu posypeme moučkovým cukrem, rozkrájíme a podáváme.