Bublanina z olejového těsta s třešněmi

Ingredience


Cukr krupice 100 g
Cukr moučkový 3 polévková lžíce
Cukr vanilka 20 g
Kypřicí prášek do pečiva 10 g
Mouka polohrubá 200 g
Olej slunečnicový 10 polévková lžíce
Třešně 0.5 kg
Vejce slepičí 4 ks
Voda pitná 10 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Třešně v cedníku důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Poté je zlehka obalíme v mouce.
  2. Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh.
  3. V míse utřeme žloutky s cukrem do pěny, pak k nim přimícháme olej, horkou vodu, zbylou mouku smíchanou s práškem do pečiva, vanilkový cukr a nakonec sníh z bílků.
  4. Plech s vyššími okraji vyložíme pečícím papírem a na něj nalijeme těsto. Na těsto rozložíme třešně poprášené moukou a bublaninu upečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.
  5. Upečenou bublaninu posypeme moučkovým cukrem, rozkrájíme a podáváme.