Vepřové plátky s pikantní pórkovou omáčkou

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Med včelí 2 kávová lžička
Olej olivový 6 polévková lžíce
Oregano sušené 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Pórek 1 ks
Sůl 1 špetka
Vepřová kýta 600 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Česnek oloupeme a prolisujeme. Citronovou šťávu smícháme s 2 lžícemi oleje, medem a česnekem, směs dochutíme oreganem, pepřem a solí.
  2. Vepřové maso omyjeme, naporcujeme na plátky, osušíme, vložíme je do marinády a necháme 10 až 15 minut v chladnu.
  3. Pórky omyjeme a nakrájíme na plátky.
  4. Plátky masa vyjmeme z marinády a osušíme. V pánvi rozehřejeme olej a maso na něm smažíme z obou stran 5 minut. Pak k němu přilijeme marinádu, přidáme nakrájený pórek a pod pokličkou ho 10 minut dusíme na mírném ohni.
  5. Měkké plátky masa rozložíme na servírovací talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.