Vepřové plátky s pikantní pórkovou omáčkou
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Med včelí |
2 kávová lžička |
Olej olivový |
6 polévková lžíce |
Oregano sušené |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Vepřová kýta |
600 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Česnek oloupeme a prolisujeme. Citronovou šťávu smícháme s 2 lžícemi oleje, medem a česnekem, směs dochutíme oreganem, pepřem a solí.
- Vepřové maso omyjeme, naporcujeme na plátky, osušíme, vložíme je do marinády a necháme 10 až 15 minut v chladnu.
- Pórky omyjeme a nakrájíme na plátky.
- Plátky masa vyjmeme z marinády a osušíme. V pánvi rozehřejeme olej a maso na něm smažíme z obou stran 5 minut. Pak k němu přilijeme marinádu, přidáme nakrájený pórek a pod pokličkou ho 10 minut dusíme na mírném ohni.
- Měkké plátky masa rozložíme na servírovací talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.