Roketový salát s kousky grilovaného masa
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Jablka |
2 ks |
Mouka kukuřičná |
3 polévková lžíce |
Olej olivový |
50 ml |
Olej rostlinný |
50 ml |
Omáčka sójová |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce |
Roketa |
300 g |
Sůl |
1 polévková lžíce |
Sýr Parmezán |
80 g |
Tymián čerstvý |
1 polévková lžíce |
Vepřová krkovička |
500 g |
Víno červené |
500 ml |
Voda pitná |
750 ml |
Worcester (worcesterská omáčka) |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vytvoříme si marinádu. Do hrnce nalijeme víno, přidáme 500 ml vody, sůl, pepř, tymián a worcester, přidáme nadrcený česnek, zamícháme a deset minut vaříme. Mezitím v míse vedle připravíme těsto z mouky, 250 ml vody a sojové omáčky. Vše pořádně zamícháme a přidáme do hrnce. Vaříme dalších 5 minut.
- Vepřové maso pokrájíme na plátky, důkladně potřeme marinádou a necháme alespoň dvě hodiny marinovat.
- Jablka si pokrájíme na plátky, roketu omyjeme od nečistot. Rošt potřeme rostlinným olejem. Plátky masa rozložíme na rošt a grilujeme 10 minut z každé strany. Průběžně potíráme marinádou. Na posledních pět minut přidáme na rošt jablko a ugrilujeme ho do měkka.
- Ve velké míse smícháme roketu, strouhaný parmazán a grilovaná jablka. Plátky masa pokrájíme na kostičky, smícháme se salátem, pokapeme olivovým olejem a podáváme.