Roketový salát s kousky grilovaného masa

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Jablka 2 ks
Mouka kukuřičná 3 polévková lžíce
Olej olivový 50 ml
Olej rostlinný 50 ml
Omáčka sójová 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 polévková lžíce
Roketa 300 g
Sůl 1 polévková lžíce
Sýr Parmezán 80 g
Tymián čerstvý 1 polévková lžíce
Vepřová krkovička 500 g
Víno červené 500 ml
Voda pitná 750 ml
Worcester (worcesterská omáčka) 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vytvoříme si marinádu. Do hrnce nalijeme víno, přidáme 500 ml vody, sůl, pepř, tymián a worcester, přidáme nadrcený česnek, zamícháme a deset minut vaříme. Mezitím v míse vedle připravíme těsto z mouky, 250 ml vody a sojové omáčky. Vše pořádně zamícháme a přidáme do hrnce. Vaříme dalších 5 minut.
  2. Vepřové maso pokrájíme na plátky, důkladně potřeme marinádou a necháme alespoň dvě hodiny marinovat.
  3. Jablka si pokrájíme na plátky, roketu omyjeme od nečistot. Rošt potřeme rostlinným olejem. Plátky masa rozložíme na rošt a grilujeme 10 minut z každé strany. Průběžně potíráme marinádou. Na posledních pět minut přidáme na rošt jablko a ugrilujeme ho do měkka.
  4. Ve velké míse smícháme roketu, strouhaný parmazán a grilovaná jablka. Plátky masa pokrájíme na kostičky, smícháme se salátem, pokapeme olivovým olejem a podáváme.