Náš mls
Ingredience
Cukr moučkový |
100 g |
Kakao - prášek |
3 polévková lžíce |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 ks |
Máslo čerstvé |
250 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
350 g |
Pudinkový prášek - vanilkový |
1 ks |
Tresť rumová |
0.5 kávová lžička |
Tvaroh jemný |
750 g |
Vaječný bílek slepičí |
4 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
4 ks |
Višně |
300 g |
-
Doba přípravy: 50 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Zpracujeme tužší hmotu z mouky, kakaa, kypřícího prášku do pečiva a másla, kterou zabalíme do mikrotenového sáčku a dáme vychladit přes noc.
- Utřeme tvaroh, žloutky, moučkový cukr, vanilkový pudink, sníh z bílků, rumovou tresť. Máme náplň.
- Polovinu těsta nastrouháme na plech, poté rozetřeme tvarohovou náplň, poklademe višně a nahoru nastrouháme zbytek těsta.
- Koláč pečeme dozlatova, poté poprášíme kakaem a moučkovým cukrem.