Pikantní grilované kuře
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Kuře |
1 ks |
Med včelí |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká |
30 g |
Olej rostlinný |
50 ml |
Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
200 ml |
Sůl |
1 polévková lžíce |
Voda pitná |
50 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Nejprve si připravíme pikantní marinádu. Na 40 ml rozpáleného oleje lehce osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku. Přidáme rozmačkaná rajčata, med, papriku, pepř a sůl a pořádně zamícháme. Vodu s moukou smícháme stranou a pozvolna je přidáváme k marinádě, kterou na mírném ohni ohříváme na pánvi. Vaříme cca 20 minut.
- Kuře naporcujeme a důkladně potřeme vytvořenou marinádou. Dáme do ledničky a necháme dvě hodiny odležet.
- Gril si rozehřejeme na střední teplotu a rošt potřeme zbylým olejem. Maso grilujeme 30 minut, není potřeba ho příliš často otáčet. Pravidelně ho potíráme vytvořenou marinádou.