Pikantní grilované kuře

Ingredience


Cibule 1 ks
Kuře 1 ks
Med včelí 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká 30 g
Olej rostlinný 50 ml
Paprika mletá sladká 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 polévková lžíce
Rajčata 200 ml
Sůl 1 polévková lžíce
Voda pitná 50 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve si připravíme pikantní marinádu. Na 40 ml rozpáleného oleje lehce osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku. Přidáme rozmačkaná rajčata, med, papriku, pepř a sůl a pořádně zamícháme. Vodu s moukou smícháme stranou a pozvolna je přidáváme k marinádě, kterou na mírném ohni ohříváme na pánvi. Vaříme cca 20 minut.
  2. Kuře naporcujeme a důkladně potřeme vytvořenou marinádou. Dáme do ledničky a necháme dvě hodiny odležet.
  3. Gril si rozehřejeme na střední teplotu a rošt potřeme zbylým olejem. Maso grilujeme 30 minut, není potřeba ho příliš často otáčet. Pravidelně ho potíráme vytvořenou marinádou.