Grilovaná pikantní žebírka

Ingredience


Cibule 1 ks
Med včelí 1 polévková lžíce
Mouka kukuřičná 50 g
Okurka salátová 50 g
Olej rostlinný 50 ml
Paprika mletá sladká 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 polévková lžíce
Rajčata 200 ml
Sůl 1 polévková lžíce
Vepřová žebra 2 kg
Voda pitná 50 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve si vytvoříme pikantní marinádu. Na rozpáleném oleji lehce osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku. Přidáme rozmačkaná rajčata, nakrájenou okurku, med, papriku, pepř a sůl a pořádně zamícháme. Vodu s moukou smícháme stranou a vytvoříme těsto. To pozvolna přidáváme k marinádě, kterou zatím na mírném ohni ohříváme na pánvi. Vaříme cca 20 minut.
  2. Žebírka položíme na plechový tác a pořádně je zalijeme marinádou. Dáme do ledničky a necháme dvě hodiny odležet. Žebírka po dvou hodinách opět potřeme marinádou a zabalíme do alobalu.
  3. Gril si rozehřejeme na střední teplotu. Na rošt položíme balíčky s žebírky a grilujeme 10 minut z každé strany.
  4. Po 20 minutách žebírka vyndáme z alobalu a grilujeme je již napřímo. Průběžně je otáčíme a potíráme marinádou. Grilujeme cca 35 minut v momentě, kdy jde maso lehce od kosti.