Grilovaná pikantní žebírka
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Med včelí |
1 polévková lžíce |
Mouka kukuřičná |
50 g |
Okurka salátová |
50 g |
Olej rostlinný |
50 ml |
Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
200 ml |
Sůl |
1 polévková lžíce |
Vepřová žebra |
2 kg |
Voda pitná |
50 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 85 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Nejprve si vytvoříme pikantní marinádu. Na rozpáleném oleji lehce osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku. Přidáme rozmačkaná rajčata, nakrájenou okurku, med, papriku, pepř a sůl a pořádně zamícháme. Vodu s moukou smícháme stranou a vytvoříme těsto. To pozvolna přidáváme k marinádě, kterou zatím na mírném ohni ohříváme na pánvi. Vaříme cca 20 minut.
- Žebírka položíme na plechový tác a pořádně je zalijeme marinádou. Dáme do ledničky a necháme dvě hodiny odležet. Žebírka po dvou hodinách opět potřeme marinádou a zabalíme do alobalu.
- Gril si rozehřejeme na střední teplotu. Na rošt položíme balíčky s žebírky a grilujeme 10 minut z každé strany.
- Po 20 minutách žebírka vyndáme z alobalu a grilujeme je již napřímo. Průběžně je otáčíme a potíráme marinádou. Grilujeme cca 35 minut v momentě, kdy jde maso lehce od kosti.