Rakouský knedlík s cibulkou
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
5 dl |
Mouka pšeničná hrubá |
150 g |
Rohlíky bílé |
10 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Sůl |
2 kávová lžička |
Voda pitná |
2.5 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibule oloupeme a drobně pokrájíme, poté ji v pánvi na 1 lžíci másla osmažíme dorůžova. Rohlíky nakrájíme na malé kostičky, dáme je do mísy a zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozmíchali sůl a vejce. Občas pečivo promícháme a když je pořádně provlhlé, přidáme hrubou mouku, usmaženou cibulku (bez másla) a znovu důkladně směs promícháme. Z těsta odkrajujeme porce těsta, z kterých vytvoříme kulaté knedlíky a průměru přibližně 6-7 cm. Do pánve přidáme zbylé máslo a necháme ho rozehřát.
- V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, vložíme do ní knedlíky a vaříme je 18-20 minut. Uvařené knedlíky vyjmeme děrovanou naběračkou, necháme okapat a hned podáváme.
- Podáváme horké, polité rozpuštěným máslem.