Filé z candáta s paprikovou polévkou

Ingredience


Candát obecný 600 g
Máslo čerstvé 30 g
Olej olivový 100 ml
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Chilli paprička 1 ks
Cibule 1 ks
Citronová tráva 1 ks
Máslo čerstvé 100 g
Paprika žlutá 4 ks
Pažitka 1 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 500 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
Víno bílé 100 ml
Vývar drůbeží 750 ml
Zázvor celý 40 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Candáta nafiletujeme, kůži opatrně nařežeme a rybu nakrájíme na porce, cibuli nakrájíme nadrobno, papriku nakrájíme na kostičky, pažitku nasekáme nadrobno.
  2. Nejprve připravíme rybu. Na oleji na mírném plameni smažíme porce ryby kůží dolů. Když se kůže usmaží dokřupava, přidáme máslo, petrželovou nať a dál pomalu smažíme. Během smažení maso přeléváme výpekem. Usmaženou rybu necháme okapat, osolíme, opepříme a držíme na teple.
  3. V mezičase připravíme polévku. Cibuli zpěníme na másle, přidáme citronovou trávu, chilli papriku bez semen, oloupaný zázvor, pokrájené papriky a osmažíme. Poté přelijeme vínem a vaříme. Když se víno vyvaří, přilijeme vývar a na mírném plameni vaříme zhruba 40 minut. Uvařenou polévku rozmixujeme a propasírujeme do čistého kastrolu. Polévku varem zredukujeme na polovinu. Do uvařené polévky vmícháme smetanu a osolíme.
  4. Porce ryby podáváme v hlubokém talíři, přelité polévkou a posypané pažitkou.