Chlupaté knedlíky s míchanými vejci
Ingredience
Brambory |
800 g |
Cibule |
1 ks |
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Kmín mletý |
0.25 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mouka pšeničná hrubá |
180 g |
Olej rostlinný |
30 ml |
Pepř černý celý |
3 ks |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sádlo vepřové škvařené |
70 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
5 ks |
Zelí kysané |
400 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
2.5 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Syrové brambory oloupeme, nastrouháme a necháme pustit vodu, kterou slijeme. K bramborám přidáme jedno vejce, sůl, kmín a pepř. Vmícháme mouku a vypracujeme polotuhé těsto.
- Polévkovou lžící vykrajujeme kousky a vkládáme do vroucí osolené vody. Hned promícháme, aby se nechytaly dna, a vaříme zhruba 8 minut. Uvařené knedlíky přelijeme studenou vodou, necháme okapat a v míse smícháme se sádlem a držíme na teple.
- V mezičase uvaříme překrájené kysané zelí s celým pepřem. Uvařené zelí, je-li třeba, scedíme a osladíme.
- Na másle usmažíme zbylá vajíčka. Na oleji dozlatova osmažíme drobně pokrájenou cibuli.
- Uvařené knedlíky promícháme se zelím a smaženými vejci, zdobíme osmaženou cibulí.