Chlupaté knedlíky s míchanými vejci

Ingredience


Brambory 800 g
Cibule 1 ks
Cukr krupice 1 polévková lžíce
Kmín mletý 0.25 kávová lžička
Máslo čerstvé 40 g
Mouka pšeničná hrubá 180 g
Olej rostlinný 30 ml
Pepř černý celý 3 ks
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sádlo vepřové škvařené 70 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 5 ks
Zelí kysané 400 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 2.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Syrové brambory oloupeme, nastrouháme a necháme pustit vodu, kterou slijeme. K bramborám přidáme jedno vejce, sůl, kmín a pepř. Vmícháme mouku a vypracujeme polotuhé těsto.
  2. Polévkovou lžící vykrajujeme kousky a vkládáme do vroucí osolené vody. Hned promícháme, aby se nechytaly dna, a vaříme zhruba 8 minut. Uvařené knedlíky přelijeme studenou vodou, necháme okapat a v míse smícháme se sádlem a držíme na teple.
  3. V mezičase uvaříme překrájené kysané zelí s celým pepřem. Uvařené zelí, je-li třeba, scedíme a osladíme.
  4. Na másle usmažíme zbylá vajíčka. Na oleji dozlatova osmažíme drobně pokrájenou cibuli.
  5. Uvařené knedlíky promícháme se zelím a smaženými vejci, zdobíme osmaženou cibulí.