Lilkové roládky

Ingredience


Citronová šťáva 30 ml
Harissa pasta 25 g
Lilek 500 g
Olej olivový extra panenský 50 g
Olej slunečnicový 40 ml
Petržel kudrnka 20 g
Protlak rajčatový 30 g
Sůl 10 g
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z lilků odstraníme stopky a lilky nakrájíme na plátky, osolíme a necháme chvíli odležet. Ovčí sýr nakrájíme na tenké plátečky, petrželku posekáme najemno.
  2. V misce smícháme rajčatový protlak, pastu harissa, posekanou petrželku, panenský olej, citronovou šťávu, sůl a vymícháme krém.
  3. V pánvi rozehřejeme slunečnicový olej a na něm osmažíme plátky lilků z obou stran. Lilky vyjmeme a necháme vychladnout na papírovém ubrousku, aby se odsál přebytečný tuk.
  4. Vychladlé plátky potřeme krémem, poklademe plátečky ovčího sýru, zavineme do roládek, upravíme na servírovací tác a podáváme jako pohoštění.