Lilkové roládky
Ingredience
Citronová šťáva |
30 ml |
Harissa pasta |
25 g |
Lilek |
500 g |
Olej olivový extra panenský |
50 g |
Olej slunečnicový |
40 ml |
Petržel kudrnka |
20 g |
Protlak rajčatový |
30 g |
Sůl |
10 g |
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
200 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 6 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Z lilků odstraníme stopky a lilky nakrájíme na plátky, osolíme a necháme chvíli odležet. Ovčí sýr nakrájíme na tenké plátečky, petrželku posekáme najemno.
- V misce smícháme rajčatový protlak, pastu harissa, posekanou petrželku, panenský olej, citronovou šťávu, sůl a vymícháme krém.
- V pánvi rozehřejeme slunečnicový olej a na něm osmažíme plátky lilků z obou stran. Lilky vyjmeme a necháme vychladnout na papírovém ubrousku, aby se odsál přebytečný tuk.
- Vychladlé plátky potřeme krémem, poklademe plátečky ovčího sýru, zavineme do roládek, upravíme na servírovací tác a podáváme jako pohoštění.