Srstková omáčka

Ingredience


Angrešt 200 g
Citronová šťáva 1 kávová lžička
Cukr krupice 1 polévková lžíce
Cukr moučkový 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 2 dl
Vývar zeleninový 3 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyjeme přes síto 200 g zralých angreštů, odštípneme stopky a plody drobně posekáme. V misce angrešt promícháme s cukrem a citrónovou šťávou.
  2. V rendlíku rozehřejeme 1 lžíci másla, přidáme 1 lžíci cukru, mícháme a když se roztopí, cukr za stálého míchání poprášíme hladkou moukou a postupně budeme přilévat zeleninový vývar. Vaříme pomalu asi 5 minut, přimícháme sladkou smetanu a jakmile se začne vařit, přidáme angreš. Povaříme 3-5 minut.
  3. Omáčku přecedíme, hustou směs propasírujeme a podáváme.