Srstková omáčka
Ingredience
Angrešt |
200 g |
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Cukr moučkový |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
2 dl |
Vývar zeleninový |
3 dl |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyjeme přes síto 200 g zralých angreštů, odštípneme stopky a plody drobně posekáme. V misce angrešt promícháme s cukrem a citrónovou šťávou.
- V rendlíku rozehřejeme 1 lžíci másla, přidáme 1 lžíci cukru, mícháme a když se roztopí, cukr za stálého míchání poprášíme hladkou moukou a postupně budeme přilévat zeleninový vývar. Vaříme pomalu asi 5 minut, přimícháme sladkou smetanu a jakmile se začne vařit, přidáme angreš. Povaříme 3-5 minut.
- Omáčku přecedíme, hustou směs propasírujeme a podáváme.