Špenátové kostky
Ingredience
Brambory |
100 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibulka jarní |
80 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Muškátový oříšek |
1 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Špenátové listy mražené |
200 g |
Sůl |
8 g |
Sýr Ementál (Primátor) |
180 g |
Tuk |
30 g |
Vejce slepičí |
6 ks |
Zakysaná smetana |
120 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Rozmrazený špenát posekáme najemno, česnek prolisujeme, jarní cibulky nakrájíme nadrobno, brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, tvrdý sýr nastrouháme najemno.
- V pánvi rozehřejeme kousek másla, přisypeme cibulku s česnekem a osmažíme. Do misky nasypeme brambory, osmahnutou cibulku s česnekem, špenát, sýr, přidáme rozkvedlaná vejce, zakysanou smetanu, sůl, pepř, mletý muškát a důkladně promícháme.
- Menší pekáček vymažeme tukem, naplníme špenátovou směsí, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zvolna asi 30 až 35 minut. Pekáček vyklopíme a necháme vychladnout.
- Špenátovou směs nakrájíme na kostky, do každé vpíchneme párátko, upravíme na servírovací tác a podáváme jako pohoštění.