Špenátové kostky

Ingredience


Brambory 100 g
Česnek 2 stroužek
Cibulka jarní 80 g
Máslo čerstvé 30 g
Muškátový oříšek 1 g
Pepř černý mletý 2 g
Špenátové listy mražené 200 g
Sůl 8 g
Sýr Ementál (Primátor) 180 g
Tuk 30 g
Vejce slepičí 6 ks
Zakysaná smetana 120 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rozmrazený špenát posekáme najemno, česnek prolisujeme, jarní cibulky nakrájíme nadrobno, brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, tvrdý sýr nastrouháme najemno.
  2. V pánvi rozehřejeme kousek másla, přisypeme cibulku s česnekem a osmažíme. Do misky nasypeme brambory, osmahnutou cibulku s česnekem, špenát, sýr, přidáme rozkvedlaná vejce, zakysanou smetanu, sůl, pepř, mletý muškát a důkladně promícháme.
  3. Menší pekáček vymažeme tukem, naplníme špenátovou směsí, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zvolna asi 30 až 35 minut. Pekáček vyklopíme a necháme vychladnout.
  4. Špenátovou směs nakrájíme na kostky, do každé vpíchneme párátko, upravíme na servírovací tác a podáváme jako pohoštění.