Kuře s kapustou a pomeranči
Ingredience
Kapusta hlávková |
800 g |
Kuřecí prsa |
600 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g |
Olej arašídový (podzemnicový) |
50 ml |
Pepř černý mletý |
6 g |
Pomeranče |
100 g |
Pomerančová šťáva |
1 dl |
Smetana 16% (pochoutková) |
150 ml |
Sůl |
10 g |
Vývar drůbeží |
5 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kapustu bez košťálu nakrájíme na nudličky a krátce zprudka orestujeme na rozpáleném oleji. Zalijeme vývarem a zakryté necháme pozvolna dusit na mírném ohni 15 minut. Nakonec osolíme a opepříme.
- Kuřecí prsa podélně rozpůlíme, nasolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a opékáme na rozehřátém másle 6 minut z každé strany. Odložíme a uchováme horké.
- Na pánev po mase vložíme kapustu, zalijeme pomerančovou šťávou s kousky pomeranče, vmícháme smetanu, osolíme, opepříme a necháme přejít varem.
- Podáváme kousky masa obložené kapustou se smetanou.