Kuře s kapustou a pomeranči

Kuře s kapustou a pomeranči - obrázek

Ingredience


Kapusta hlávková 800 g
Kuřecí prsa 600 g
Máslo čerstvé 40 g
Mouka pšeničná hladká T 650 40 g
Olej arašídový (podzemnicový) 50 ml
Pepř černý mletý 6 g
Pomeranče 100 g
Pomerančová šťáva 1 dl
Smetana 16% (pochoutková) 150 ml
Sůl 10 g
Vývar drůbeží 5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kapustu bez košťálu nakrájíme na nudličky a krátce zprudka orestujeme na rozpáleném oleji. Zalijeme vývarem a zakryté necháme pozvolna dusit na mírném ohni 15 minut. Nakonec osolíme a opepříme.
  2. Kuřecí prsa podélně rozpůlíme, nasolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a opékáme na rozehřátém másle 6 minut z každé strany. Odložíme a uchováme horké.
  3. Na pánev po mase vložíme kapustu, zalijeme pomerančovou šťávou s kousky pomeranče, vmícháme smetanu, osolíme, opepříme a necháme přejít varem.
  4. Podáváme kousky masa obložené kapustou se smetanou.