Pstruh pečený na másle s bramborami a petrželkou

Ingredience


Brambory 1 kg
Máslo čerstvé 50 g
Mouka bezlepková 1 polévková lžíce
Petržel - nať 1 hrst
Pstruh 800 g
Voda pitná 1 l
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Petrželku nasekáme nadrobno.
  2. Než se brambory uvaří, pstruha propláchneme pod tekoucí vodou a osušeného jej ochutíme solí a obalíme v bezlepkové mouce.
  3. Obalenou rybu obložíme v pečící míse plátky z poloviny dávky másla a upečeme v troubě doměkka.
  4. Uvařené brambory oloupeme a rozmícháme v nich zbylé máslo, sůl a sekanou petrželku. Pokrm podáváme teplý.