Pstruh pečený na másle s bramborami a petrželkou
Ingredience
Brambory |
1 kg |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka bezlepková |
1 polévková lžíce |
Petržel - nať |
1 hrst |
Pstruh |
800 g |
Voda pitná |
1 l |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Petrželku nasekáme nadrobno.
- Než se brambory uvaří, pstruha propláchneme pod tekoucí vodou a osušeného jej ochutíme solí a obalíme v bezlepkové mouce.
- Obalenou rybu obložíme v pečící míse plátky z poloviny dávky másla a upečeme v troubě doměkka.
- Uvařené brambory oloupeme a rozmícháme v nich zbylé máslo, sůl a sekanou petrželku. Pokrm podáváme teplý.