Drůbeží vývar Alexandra
Ingredience
Drůbeží maso vařené |
200 g |
Salát hlávkový |
1 ks |
Celer bulvový |
166.67 g |
Mrkev kořen |
1.67 ks |
Pepř černý celý |
0.83 kávová lžička |
Petržel kořen |
1.67 ks |
Pórek |
1.67 ks |
Slepice |
1.67 ks |
Sůl |
1.67 polévková lžíce |
Vaječný bílek slepičí |
5 ks |
Voda pitná |
3.33 l |
Žaludky drůbeží |
133.33 g |




-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Vařené drůbeží maso nakrájíme na nudličky, které dáme do menšího kastrolu, zalijeme 0,5 l přecezeného drůbežího vývaru a přivedeme k varu.
- Hlávkový salát rozebereme na listy, vypereme, osušíme, nakrájíme na proužky, přidáme k masu s vývarem a opět necháme přejít varem.
- Směs rozdělíme na talíře nebo do misek, zalijeme teplým rychlým drůbežím vývarem a servírujeme.
-
- Rychlý drůbeží vývar [50292]:
- Slepici o váze přibližně 1,5 kg omyjeme, maso ořežeme z kostry a nakrájíme na menší kusy, které potom umeleme na masovém strojku. Vložíme do většího kastrolu spolu se slepičím skeletem, který nožem opatrně v kloubech rozdělíme na jednotlivé kosti tak, aby nevzniklo mnoho úlomků. Přidáme pokrájené kuřecí žaludky.
- Kořenovou zeleninu oloupeme a spolu s pórkem nakrájíme na větší kusy. Neloupanou cibuli dobře omyjeme a přepůlíme. Bílky částečně rozšleháme v trošce vody. Připravenou zeleninu přidáme k masu, vše zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přilijeme bílky, promícháme a za stálého míchání rychle přivedeme k varu. Stáhneme plamen a vaříme na mírném ohni. Po 30 minutách přecedíme přes ubrousek nebo hustý cedník a podáváme.