Drůbeží vývar Alexandra

Ingredience


Drůbeží maso vařené 200 g
Salát hlávkový 1 ks
Celer bulvový 166.67 g
Mrkev kořen 1.67 ks
Pepř černý celý 0.83 kávová lžička
Petržel kořen 1.67 ks
Pórek 1.67 ks
Slepice 1.67 ks
Sůl 1.67 polévková lžíce
Vaječný bílek slepičí 5 ks
Voda pitná 3.33 l
Žaludky drůbeží 133.33 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vařené drůbeží maso nakrájíme na nudličky, které dáme do menšího kastrolu, zalijeme 0,5 l přecezeného drůbežího vývaru a přivedeme k varu.
  2. Hlávkový salát rozebereme na listy, vypereme, osušíme, nakrájíme na proužky, přidáme k masu s vývarem a opět necháme přejít varem.
  3. Směs rozdělíme na talíře nebo do misek, zalijeme teplým rychlým drůbežím vývarem a servírujeme.
  4. Rychlý drůbeží vývar [50292]:
  5. Slepici o váze přibližně 1,5 kg omyjeme, maso ořežeme z kostry a nakrájíme na menší kusy, které potom umeleme na masovém strojku. Vložíme do většího kastrolu spolu se slepičím skeletem, který nožem opatrně v kloubech rozdělíme na jednotlivé kosti tak, aby nevzniklo mnoho úlomků. Přidáme pokrájené kuřecí žaludky.
  6. Kořenovou zeleninu oloupeme a spolu s pórkem nakrájíme na větší kusy. Neloupanou cibuli dobře omyjeme a přepůlíme. Bílky částečně rozšleháme v trošce vody. Připravenou zeleninu přidáme k masu, vše zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přilijeme bílky, promícháme a za stálého míchání rychle přivedeme k varu. Stáhneme plamen a vaříme na mírném ohni. Po 30 minutách přecedíme přes ubrousek nebo hustý cedník a podáváme.