Jemná buchta s třešněmi

Ingredience


Cukr krupice 3 polévková lžíce
Cukr moučkový 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 4 polévková lžíce
Mléko polotučné 5 dl
Mouka pšeničná hladká 400 g
Sůl 1 špetka
Třešně 250 g
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Třešně v cedníku důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  2. Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh, do kterého přimícháme lžičku krupicového cukru.
  3. V míse smícháme mléko, krupicový cukr, špetku soli a žloutky. Pak přidáváme postupně mouku, až vznikne řidší těsto, do kterého nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků.
  4. V žáruvzdorné formě nebo pekáči rozehřejeme máslo, nalijeme na něj těsto, posypeme třešněmi a kousky zbylého másla. Pečeme přibližně 45 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů.
  5. Moučník podáváme pocukrovaný moučkovým cukrem.