Jemná buchta s třešněmi
Ingredience
Cukr krupice |
3 polévková lžíce |
Cukr moučkový |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
5 dl |
Mouka pšeničná hladká |
400 g |
Sůl |
1 špetka |
Třešně |
250 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Třešně v cedníku důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh, do kterého přimícháme lžičku krupicového cukru.
- V míse smícháme mléko, krupicový cukr, špetku soli a žloutky. Pak přidáváme postupně mouku, až vznikne řidší těsto, do kterého nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků.
- V žáruvzdorné formě nebo pekáči rozehřejeme máslo, nalijeme na něj těsto, posypeme třešněmi a kousky zbylého másla. Pečeme přibližně 45 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů.
- Moučník podáváme pocukrovaný moučkovým cukrem.