Marinované vepřové kotlety se smaženými cuketami

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Cuketa 2 ks
Med včelí 2 kávová lžička
Olej olivový 6 polévková lžíce
Oregano sušené 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Vepřové kotlety 600 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Česnek oloupeme a prolisujeme. Citronovou šťávu smícháme s 2 lžícemi oleje, medem a lisovaným česnek, směs dochutíme oreganem, pepřem a solí.
  2. Vepřové kotlety omyjeme, osušíme, naklepeme, vložíme je do marinády a necháme 10 až 15 minut v chladnu.
  3. Cukety omyjeme, nakrájíme na plátky a v pánvi s 2 lžícemi rozehřátého oleje je 5 minut smažíme, pak je opepříme a osolíme.
  4. Kotlety vyjmeme z marinády a osušíme. V druhé pánvi rozehřejeme zbylý olej a maso na něm smažíme z obou stran 5 minut. Pak k němu přilijeme marinádu a pod pokličkou 10 minut dusíme na mírném ohni.
  5. Smažené cukety rozdělíme na servírovací talíře, položíme na ně kotlety a zalijeme omáčkou.