Marinované vepřové kotlety se smaženými cuketami
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Cuketa |
2 ks |
Med včelí |
2 kávová lžička |
Olej olivový |
6 polévková lžíce |
Oregano sušené |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Vepřové kotlety |
600 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Česnek oloupeme a prolisujeme. Citronovou šťávu smícháme s 2 lžícemi oleje, medem a lisovaným česnek, směs dochutíme oreganem, pepřem a solí.
- Vepřové kotlety omyjeme, osušíme, naklepeme, vložíme je do marinády a necháme 10 až 15 minut v chladnu.
- Cukety omyjeme, nakrájíme na plátky a v pánvi s 2 lžícemi rozehřátého oleje je 5 minut smažíme, pak je opepříme a osolíme.
- Kotlety vyjmeme z marinády a osušíme. V druhé pánvi rozehřejeme zbylý olej a maso na něm smažíme z obou stran 5 minut. Pak k němu přilijeme marinádu a pod pokličkou 10 minut dusíme na mírném ohni.
- Smažené cukety rozdělíme na servírovací talíře, položíme na ně kotlety a zalijeme omáčkou.