Koláč z nekynutého těsta se švestkami a mákem

Koláč z nekynutého těsta se švestkami a mákem - obrázek

Ingredience


Cukr krupice 100 g
Cukr moučkový 4 polévková lžíce
Kypřicí prášek do pečiva 1 ks
Mák mletý 4 polévková lžíce
Mléko polotučné 5 polévková lžíce
Mouka polohrubá 300 g
Olej rostlinný 5 polévková lžíce
Švestky 0.5 kg
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Švestky rozpůlíme, zbavíme pecek, opláchneme v cedníku studenou vodou a necháme okapat. Okapané půlky švestek smícháme s cukrem.
  2. V míse z mouky, cukru, prášku do pečiva, vajíček, oleje a mléka vypracujeme hladké vláčné těsto.
  3. Na plech rozprostřeme pečicí papír, těsto na něj roztáhneme a uděláme vyšší okraje. Na těsto rozprostřeme připravené švestky slupkou nahoru, posypeme mákem a koláč pečeme v středně vyhřáté troubě, až okraje mají zlatavou barvu.