Koláč z nekynutého těsta se švestkami a mákem
Ingredience
Cukr krupice |
100 g |
Cukr moučkový |
4 polévková lžíce |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 ks |
Mák mletý |
4 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
5 polévková lžíce |
Mouka polohrubá |
300 g |
Olej rostlinný |
5 polévková lžíce |
Švestky |
0.5 kg |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Švestky rozpůlíme, zbavíme pecek, opláchneme v cedníku studenou vodou a necháme okapat. Okapané půlky švestek smícháme s cukrem.
- V míse z mouky, cukru, prášku do pečiva, vajíček, oleje a mléka vypracujeme hladké vláčné těsto.
- Na plech rozprostřeme pečicí papír, těsto na něj roztáhneme a uděláme vyšší okraje. Na těsto rozprostřeme připravené švestky slupkou nahoru, posypeme mákem a koláč pečeme v středně vyhřáté troubě, až okraje mají zlatavou barvu.