Pečená kachna

Pečená kachna  - obrázek

Ingredience


Kachna domácí 1000 g
Kmín celý 4 polévková lžíce
Sůl 2 kávová lžička
Voda pitná 4 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kachnu omyjeme studenou vodou, odřízneme biskupa, osolíme a okmínujeme ji na povrchu i uvnitř.
  2. Kachnu v pekáči podlijeme vodou a pečeme v troubě do zlatova. V průběhu pečení tučnější místa propichujeme vidličkou, aby se sádlo vypeklo, kachnu občas výpekem polijeme. Upečenou vyjmeme z pekáče a dáme uchováme v teple.
  3. Sádlo z pekáče slijeme, výpek zalijeme trochou horké vody, povaříme, procedíme, pak vrátíme zpět sádlo a dobře promícháme.
  4. Kachnu rozporcujeme a rozdělíme na servírovací talíře.