Pečená kachna
Ingredience
Kachna domácí |
1000 g |
Kmín celý |
4 polévková lžíce |
Sůl |
2 kávová lžička |
Voda pitná |
4 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Kachnu omyjeme studenou vodou, odřízneme biskupa, osolíme a okmínujeme ji na povrchu i uvnitř.
- Kachnu v pekáči podlijeme vodou a pečeme v troubě do zlatova. V průběhu pečení tučnější místa propichujeme vidličkou, aby se sádlo vypeklo, kachnu občas výpekem polijeme. Upečenou vyjmeme z pekáče a dáme uchováme v teple.
- Sádlo z pekáče slijeme, výpek zalijeme trochou horké vody, povaříme, procedíme, pak vrátíme zpět sádlo a dobře promícháme.
- Kachnu rozporcujeme a rozdělíme na servírovací talíře.