Klasická koprová omáčka

Ingredience


Cukr krupice 1 kávová lžička
Kopr čerstvý 2 hrst
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hladká 50 g
Ocet kvasný lihový 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Voda pitná 1 l
Zakysaná smetana 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kopr omyjeme, otrháme jemné snítky a najemno je nasekáme.
  2. V hrnci bez oleje prudce opražíme mouku, pak k ní přimícháme máslo, zalijeme ji větší částí vody, osolíme a 20 minut necháme vařit.
  3. V druhém hrnci ve zbylé vodě povaříme nasekaný kopr. Pak ho přidáme do hrnce s moukou a máslem, omáčku za stálého míchání zahustíme smetanou, necháme ji ještě chvíli prohřát a dochutíme octem, cukrem a solí.