Klasická koprová omáčka
Ingredience
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Kopr čerstvý |
2 hrst |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hladká |
50 g |
Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
1 l |
Zakysaná smetana |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kopr omyjeme, otrháme jemné snítky a najemno je nasekáme.
- V hrnci bez oleje prudce opražíme mouku, pak k ní přimícháme máslo, zalijeme ji větší částí vody, osolíme a 20 minut necháme vařit.
- V druhém hrnci ve zbylé vodě povaříme nasekaný kopr. Pak ho přidáme do hrnce s moukou a máslem, omáčku za stálého míchání zahustíme smetanou, necháme ji ještě chvíli prohřát a dochutíme octem, cukrem a solí.