Knedlíky z bramborového těsta se švestkami
Ingredience
Brambory |
0.5 kg |
Cukr moučkový |
150 g |
Krupička dětská |
75 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hrubá |
250 g |
Sůl |
1 špetka |
Švestky |
0.5 kg |
Tvaroh tvrdý |
150 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Švestky opláchneme studenou vodou a necháme důkladně okapat.
- Brambory oškrábeme, omyjeme a uvaříme. Vychladlé uvařené brambory najemno nastrouháme a smícháme se solí, rozšlehanými vajíčky, krupicí a moukou. Ze směsi vypracujeme těsto, které rozválíme na tenký plát. Rozkrájíme ho na čtverce, na každý položíme suchou švestku, zabalíme a vytvarujeme knedlíky.
- Švestkové knedlíky uvaříme v mírně osolené vroucí vodě, dokud nevyplavou na hladinu. Během vaření je občas promícháme.
- Švestkové knedlíky podáváme teplé, posypané nastrouhaným tvarohem a moučkovým cukrem a přelité rozpuštěným máslem.