Knedlíky z bramborového těsta se švestkami

Knedlíky z bramborového těsta se švestkami - obrázek

Ingredience


Brambory 0.5 kg
Cukr moučkový 150 g
Krupička dětská 75 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hrubá 250 g
Sůl 1 špetka
Švestky 0.5 kg
Tvaroh tvrdý 150 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Švestky opláchneme studenou vodou a necháme důkladně okapat.
  2. Brambory oškrábeme, omyjeme a uvaříme. Vychladlé uvařené brambory najemno nastrouháme a smícháme se solí, rozšlehanými vajíčky, krupicí a moukou. Ze směsi vypracujeme těsto, které rozválíme na tenký plát. Rozkrájíme ho na čtverce, na každý položíme suchou švestku, zabalíme a vytvarujeme knedlíky.
  3. Švestkové knedlíky uvaříme v mírně osolené vroucí vodě, dokud nevyplavou na hladinu. Během vaření je občas promícháme.
  4. Švestkové knedlíky podáváme teplé, posypané nastrouhaným tvarohem a moučkovým cukrem a přelité rozpuštěným máslem.