Sýrové smaženky s uzeným masem a bylinkami

Ingredience


Olej slunečnicový 0.5 dl
Celer - nať 1 polévková lžíce
Česnek 3 stroužek
Cibule 1 ks
Libeček 1 polévková lžíce
Mléko polotučné 1 dl
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Muškátový květ 1 špetka
Pepř černý mletý 0.5 polévková lžíce
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Sádlo škvařené 1 polévková lžíce
Strouhanka 4 polévková lžíce
Sůl 0.5 polévková lžíce
Sýr Čedar 50 g
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Vepřová uzená plec 500 g
Strouhanka 4 polévková lžíce
Sýr Čedar 50 g
Vaječný bílek slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupanou cibuli drobně pokrájíme a v pánvi na sádle osmažíme dorůžova. Přidáme mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. Zředíme ji mlékem, stále mícháme dohladka a necháme přejít varem.
  2. Uzené maso pokrájíme na kousky a pomeleme nahrubo na masovém strojku. Dáme ho do větší mísy. Omyjeme petrželovou, libečkovou a celerovou nať, drobně bylinky pokrájíme a přidáme k masu. Přidáme prolisovaný česnek, žloutky, špetku muškátového květu, nastrouhaný sýr (50 g) a strouhanku. Nakonec přidáme cibulovou jíšku, podle chuti směs dosolíme opepříme a důkladně směs promícháme.
  3. Do misky dáme bílky, které rozšleháme. Do druhé misky nasypeme jemnou strouhanku. Lžíci nabíráme masovou směs, ze které vytvoříme malé smaženky o síle asi 2 cm.
  4. V pánvi rozpálíme olej na správnou teplotu. Smaženky obalíme v bílcích, do kterých jsme zamíchali jemně nastrouhaný sýr (50 g), potom ve strouhance a smažíme z každé strany dozlatova (1-2 minuty).
  5. Smaženky necháme okapat na papírové utěrce a okapané hned servírujeme.