Sýrové smaženky s uzeným masem a bylinkami
Ingredience
Olej slunečnicový |
0.5 dl |
Celer - nať |
1 polévková lžíce |
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Libeček |
1 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
1 dl |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Muškátový květ |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
0.5 polévková lžíce |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Sádlo škvařené |
1 polévková lžíce |
Strouhanka |
4 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 polévková lžíce |
Sýr Čedar |
50 g |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Vepřová uzená plec |
500 g |
Strouhanka |
4 polévková lžíce |
Sýr Čedar |
50 g |
Vaječný bílek slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupanou cibuli drobně pokrájíme a v pánvi na sádle osmažíme dorůžova. Přidáme mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. Zředíme ji mlékem, stále mícháme dohladka a necháme přejít varem.
- Uzené maso pokrájíme na kousky a pomeleme nahrubo na masovém strojku. Dáme ho do větší mísy. Omyjeme petrželovou, libečkovou a celerovou nať, drobně bylinky pokrájíme a přidáme k masu. Přidáme prolisovaný česnek, žloutky, špetku muškátového květu, nastrouhaný sýr (50 g) a strouhanku. Nakonec přidáme cibulovou jíšku, podle chuti směs dosolíme opepříme a důkladně směs promícháme.
- Do misky dáme bílky, které rozšleháme. Do druhé misky nasypeme jemnou strouhanku. Lžíci nabíráme masovou směs, ze které vytvoříme malé smaženky o síle asi 2 cm.
- V pánvi rozpálíme olej na správnou teplotu. Smaženky obalíme v bílcích, do kterých jsme zamíchali jemně nastrouhaný sýr (50 g), potom ve strouhance a smažíme z každé strany dozlatova (1-2 minuty).
- Smaženky necháme okapat na papírové utěrce a okapané hned servírujeme.