Odpalované těsto na slané moučníky
Ingredience
Máslo čerstvé |
65 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 g |
Sůl |
4 g |
Vejce slepičí |
5 ks |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Do hrnce nalijeme vodu, přivedeme k varu, přidáme máslo, sůl a necháme rozehřát. Zmírníme oheň a za stálého míchání pomalu přisypáváme mouku, až se vytvoří hustá kaše. Mícháme rychle, aby se netvořily hrudky. Zvolna vaříme, stále mícháme, až se těsto přestane lepit. Ještě povaříme 2 minuty, kdy vařečkou "odpalujeme" těsto od stěn hrnce. Hrnec odstavíme, mimo oheň přimícháme rozkvedlaná vejce, důkladně promícháme a necháme chladnout.
- Takto připravené těsto používáme na různé slané věnečky, větrníky, pusinky a podobně.