Odpalované těsto na slané moučníky

Ingredience


Máslo čerstvé 65 g
Mouka pšeničná hladká T 650 150 g
Sůl 4 g
Vejce slepičí 5 ks
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hrnce nalijeme vodu, přivedeme k varu, přidáme máslo, sůl a necháme rozehřát. Zmírníme oheň a za stálého míchání pomalu přisypáváme mouku, až se vytvoří hustá kaše. Mícháme rychle, aby se netvořily hrudky. Zvolna vaříme, stále mícháme, až se těsto přestane lepit. Ještě povaříme 2 minuty, kdy vařečkou "odpalujeme" těsto od stěn hrnce. Hrnec odstavíme, mimo oheň přimícháme rozkvedlaná vejce, důkladně promícháme a necháme chladnout.
  2. Takto připravené těsto používáme na různé slané věnečky, větrníky, pusinky a podobně.