Kuřecí maso dušené se zelím
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Cukr krupice |
0.5 kávová lžička |
Kuřecí prsa |
500 g |
Olej stolní |
3 polévková lžíce |
Solamyl |
1 polévková lžíce |
Sůl |
2 g |
Voda pitná |
10 ml |
Zelí hlávkové bílé |
0.25 ks |
-
Doba přípravy: 80 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřecí prsa propláchneme pod tekoucí vodou, usušíme je a nakrájíme na tenké nudličky. K nakrájenému masu přimícháme solamyl, cukr, olej, a vodu a směs ochutíme solí. Směs důkladně promícháme a orestujeme v hlubším hrnci. Pak nakrájíme nahrubo zelí a cibuli a přidáme k orestovanému masu a směs dusíme do změknutí. Jako přílohu servírujeme k tomuto pokrmu bezlepkový chléb.