Tycinské sýrové brambory
Ingredience
Brambory |
700 g |
Máslo bylinkové |
50 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Paprika mletá sladká |
5 g |
Petržel - nať |
30 g |
Sůl |
10 g |
Sýr Ementál (Primátor) |
200 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupané větší brambory seřízneme na delší straně do plošky, aby stály, a v osolené vodě je předvaříme 15 minut. Do vychladlých brambor uděláme v odstupech hluboké zářezy, ale opatrně, aby brambory udržely tvar. Do zářezů vložíme přiměřené plátky sýra a brambory rozložíme na máslem vymazaný pekáč. Bohatě potřeme rozpuštěným bylinkovým máslem, osolíme, posypeme paprikou a zapečeme ve středně vyhřáté troubě 10 minut. Podáváme ozdobené nasekanou petrželkou.