Tycinské sýrové brambory

Ingredience


Brambory 700 g
Máslo bylinkové 50 g
Máslo čerstvé 30 g
Paprika mletá sladká 5 g
Petržel - nať 30 g
Sůl 10 g
Sýr Ementál (Primátor) 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupané větší brambory seřízneme na delší straně do plošky, aby stály, a v osolené vodě je předvaříme 15 minut. Do vychladlých brambor uděláme v odstupech hluboké zářezy, ale opatrně, aby brambory udržely tvar. Do zářezů vložíme přiměřené plátky sýra a brambory rozložíme na máslem vymazaný pekáč. Bohatě potřeme rozpuštěným bylinkovým máslem, osolíme, posypeme paprikou a zapečeme ve středně vyhřáté troubě 10 minut. Podáváme ozdobené nasekanou petrželkou.