Větrníky se šunkovým krémem

Ingredience


Créme fraiche 100 g
Pažitka 15 g
Pepř černý mletý 2 g
Šunka schwarzwaldská 100 g
Žervé 150 g
Máslo čerstvé 65 g
Mouka polohrubá 30 g
Mouka pšeničná hladká T 650 150 g
Sůl 4 g
Tuk 25 g
Vejce slepičí 5 ks
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hrnce nalijeme vodu, přivedeme k varu, přidáme máslo, sůl a necháme rozehřát. Zmírníme oheň a za stálého míchání pomalu přisypáváme hladkou mouku, až se vytvoří hustá kaše, mícháme rychle, aby se netvořily hrudky. Zvolna vaříme, stále mícháme, až se těsto přestane lepit. Ještě povaříme 2 minuty, kdy vařečkou "odpalujeme" těsto od stěn hrnce. Hrnec odstavíme, mimo oheň přimícháme rozkvedlaná vejce, důkladně promícháme a necháme chladnout.
  2. Těstem naplníme sáček na zdobení, plech potřeme tukem, vysypeme polohrubou moukou, těsto ze sáčku vytlačujeme přímo na plech a tvoříme malé větrníky. Plech vložíme do trouby a pečeme přibližně 20 minut. Plech vyjmeme, větrníky podélně rozkrojíme a necháme chladnout. Žervé smícháme s créme fraiche, přimícháme posekanou pažitku, mletý pepř, šunku nakrájíme na nudličky a vmícháme do krému. Vychladlé větrníky krémem naplníme, upravíme na servírovací tác a podáváme.