Větrníky se šunkovým krémem
Ingredience
Créme fraiche |
100 g |
Pažitka |
15 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Šunka schwarzwaldská |
100 g |
Žervé |
150 g |
Máslo čerstvé |
65 g |
Mouka polohrubá |
30 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 g |
Sůl |
4 g |
Tuk |
25 g |
Vejce slepičí |
5 ks |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Do hrnce nalijeme vodu, přivedeme k varu, přidáme máslo, sůl a necháme rozehřát. Zmírníme oheň a za stálého míchání pomalu přisypáváme hladkou mouku, až se vytvoří hustá kaše, mícháme rychle, aby se netvořily hrudky. Zvolna vaříme, stále mícháme, až se těsto přestane lepit. Ještě povaříme 2 minuty, kdy vařečkou "odpalujeme" těsto od stěn hrnce. Hrnec odstavíme, mimo oheň přimícháme rozkvedlaná vejce, důkladně promícháme a necháme chladnout.
- Těstem naplníme sáček na zdobení, plech potřeme tukem, vysypeme polohrubou moukou, těsto ze sáčku vytlačujeme přímo na plech a tvoříme malé větrníky. Plech vložíme do trouby a pečeme přibližně 20 minut. Plech vyjmeme, větrníky podélně rozkrojíme a necháme chladnout. Žervé smícháme s créme fraiche, přimícháme posekanou pažitku, mletý pepř, šunku nakrájíme na nudličky a vmícháme do krému. Vychladlé větrníky krémem naplníme, upravíme na servírovací tác a podáváme.