Sýrová žemlovka
Ingredience
Chléb toastový |
500 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Muškátový oříšek |
2 g |
Pažitka |
50 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Smetana 16% (pochoutková) |
5 dl |
Sůl |
6 g |
Sýr Ementál (Primátor) |
300 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Plátky toastového chleba naskládáme střídavě s plátky sýra do máslem vymazaného pekáče. V misce rozšleháme vejce se smetanou, osolíme, opepříme, ochutíme muškátovým oříškem a směsí zalijeme pekáč. Poklademe plátky másla a necháme ve středně vyhřáté troubě zapéct 30 minut. Podáváme posypané nasekanou pažitkou.