Vepřové maso se sýrem a broskví
Ingredience
Anglická slanina |
4 g |
Broskve |
2 ks |
Olej stolní |
4 polévková lžíce |
Sůl |
4 g |
Sýr Eidam cihla 45% |
40 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
Vepřové kotlety |
4 ks |
-
Doba přípravy: 60 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Broskve rozpůlíme a zbavíme jader, kotlety osolíme a zprudka opečeme na oleji na pánvi. Opečené maso naskládáme do pekáčku a rozdělíme na něj plátky slaniny a poloviny broskví, které dáme na maso řezem nahoru. Nastrouháme tvrdý sýr a rozmícháme ho v syrových vejcích. Vaječnou směs se sýrem rozdělíme na poloviny broskví do prohlubně, kde bylo jádro ovoce. Takto připravené kotlety pečeme ve vyhřáté troubě tak dlouho, než maso změkne. Takto připravené kotlety podáváme teplé s různými přílohami.