Vepřové maso se sýrem a broskví

Ingredience


Anglická slanina 4 g
Broskve 2 ks
Olej stolní 4 polévková lžíce
Sůl 4 g
Sýr Eidam cihla 45% 40 g
Vejce slepičí 4 ks
Vepřové kotlety 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Broskve rozpůlíme a zbavíme jader, kotlety osolíme a zprudka opečeme na oleji na pánvi. Opečené maso naskládáme do pekáčku a rozdělíme na něj plátky slaniny a poloviny broskví, které dáme na maso řezem nahoru. Nastrouháme tvrdý sýr a rozmícháme ho v syrových vejcích. Vaječnou směs se sýrem rozdělíme na poloviny broskví do prohlubně, kde bylo jádro ovoce. Takto připravené kotlety pečeme ve vyhřáté troubě tak dlouho, než maso změkne. Takto připravené kotlety podáváme teplé s různými přílohami.