Klobásová polévka s noky
Ingredience
Klobása uzená |
300 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Pažitka |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
Krupice dětská |
5 polévková lžíce |
Kypřicí prášek do pečiva |
2 špetka |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Petržel kudrnka |
1 polévková lžíce |
Sůl |
2 špetka |
Vajíčkový Snack Wrap |
1 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytou pažitku a petrželku drobně pokrájíme. Bylinky odložíme každé zvlášť. Do misky dáme 2 lžíce rozpuštěného másla, dětskou krupici, rozšlehané vajíčko, 2 špetky soli, 2 špetky prášku do pečiva, směs promícháme, přidáme petrželku a znovu promícháme.
- Uzenou klobásu nakrájíme na silnější plátky. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku, promícháme a usmažíme světlou jíšku. Postupně přidáme za stálého míchání 1 litr vody a přivedeme k varu. Přidáme pokrájenou klobásu, po 5-7 minutách přidáme lžičkou vaječné nočky a polévku vaříme 10-15 minut. Když polévku dovaříme, přidáme pokrájenou pažitku, dochutíme solí a podáváme.