Klobásová polévka s noky

Ingredience


Klobása uzená 300 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Pažitka 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1 l
Krupice dětská 5 polévková lžíce
Kypřicí prášek do pečiva 2 špetka
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Petržel kudrnka 1 polévková lžíce
Sůl 2 špetka
Vajíčkový Snack Wrap 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytou pažitku a petrželku drobně pokrájíme. Bylinky odložíme každé zvlášť. Do misky dáme 2 lžíce rozpuštěného másla, dětskou krupici, rozšlehané vajíčko, 2 špetky soli, 2 špetky prášku do pečiva, směs promícháme, přidáme petrželku a znovu promícháme.
  2. Uzenou klobásu nakrájíme na silnější plátky. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku, promícháme a usmažíme světlou jíšku. Postupně přidáme za stálého míchání 1 litr vody a přivedeme k varu. Přidáme pokrájenou klobásu, po 5-7 minutách přidáme lžičkou vaječné nočky a polévku vaříme 10-15 minut. Když polévku dovaříme, přidáme pokrájenou pažitku, dochutíme solí a podáváme.