Čočka se zeleninou na slanině

Ingredience


Anglická slanina 150 g
Bazalka 1 polévková lžíce
Cibule 1 ks
Čočka jedlá 250 g
Kečup bezlepkový 3 polévková lžíce
Olej stolní 4 polévková lžíce
Párky bezlepkové 4 ks
Pepř černý mletý 3 g
Sůl 3 g
Vejce slepičí 4 ks
Zeleninová směs čínská - mražená 250 g
Voda pitná 1.2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Čočku uvaříme podle návodu. Slaninu a oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Cibuli osmahneme se slaninou, když je cibule sklovatá, přisypeme do směsi mraženou zeleninu a za stálého míchání restujeme, než se přisypaná zlenina ohřeje. Potom přisypeme vařenou čočku a zalijeme troškou vody. Ochutíme solí a pepřem a přidáme bazalku a kečup. Směs necháme podusit asi 10 minut. Na rozpáleném oleji usmažíme volská oka a bezlepkový párek opečeme. Servírujeme na talířích tak, že na každou porci dáme jedno volské oko a přiložíme párek. Pokrm servírujeme teplý.