Čočka se zeleninou na slanině
Ingredience
Anglická slanina |
150 g |
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Cibule |
1 ks |
Čočka jedlá |
250 g |
Kečup bezlepkový |
3 polévková lžíce |
Olej stolní |
4 polévková lžíce |
Párky bezlepkové |
4 ks |
Pepř černý mletý |
3 g |
Sůl |
3 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
Zeleninová směs čínská - mražená |
250 g |
Voda pitná |
1.2 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Čočku uvaříme podle návodu. Slaninu a oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Cibuli osmahneme se slaninou, když je cibule sklovatá, přisypeme do směsi mraženou zeleninu a za stálého míchání restujeme, než se přisypaná zlenina ohřeje. Potom přisypeme vařenou čočku a zalijeme troškou vody. Ochutíme solí a pepřem a přidáme bazalku a kečup. Směs necháme podusit asi 10 minut. Na rozpáleném oleji usmažíme volská oka a bezlepkový párek opečeme. Servírujeme na talířích tak, že na každou porci dáme jedno volské oko a přiložíme párek. Pokrm servírujeme teplý.