Berlínské malinové taštičky

Ingredience


Cukr krupice 50 g
Cukr moučkový 1 polévková lžíce
Droždí 40 g
Marmeláda malinová 100 g
Mouka pšeničná hladká T 650 500 g
Olej stolní 100 ml
Rum 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy prosejeme mouku, uděláme důlek, rozdrobíme droždí, vlijeme 3lžíce vlažného mléka, lžičku cukru, promícháme, zaprášíme moukou a necháme vzejít kvásek.
  2. Poté přidáme zbylé mléko, cukr, žloutky, olej, špetku soli a rum a propracujeme v hladké těsto. Na teplém místě necháme asi 20min vykynout.
  3. Na pomoučeném vále vyválíme plát, vykrojíme z něj cca 8cm velká kolečka. Doprostřed každého dáme lžičku džemu a přeložíme napůl. Okraje k sobě přitiskneme, vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem a necháme kynout dalších 20min.
  4. Mezitím rozehřejeme olej na 180C. Taštičky smažíme 2min zakryté, poté odkryjeme, obrátíme a smažíme další 2min.
  5. Necháme okapat, posypeme moučkovým cukrem a necháme vychladnout.