Berlínské malinové taštičky
Ingredience
Cukr krupice |
50 g |
Cukr moučkový |
1 polévková lžíce |
Droždí |
40 g |
Marmeláda malinová |
100 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
500 g |
Olej stolní |
100 ml |
Rum |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 4 min
-
Počet porcí: 15 porcí
- Do mísy prosejeme mouku, uděláme důlek, rozdrobíme droždí, vlijeme 3lžíce vlažného mléka, lžičku cukru, promícháme, zaprášíme moukou a necháme vzejít kvásek.
- Poté přidáme zbylé mléko, cukr, žloutky, olej, špetku soli a rum a propracujeme v hladké těsto. Na teplém místě necháme asi 20min vykynout.
- Na pomoučeném vále vyválíme plát, vykrojíme z něj cca 8cm velká kolečka. Doprostřed každého dáme lžičku džemu a přeložíme napůl. Okraje k sobě přitiskneme, vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem a necháme kynout dalších 20min.
- Mezitím rozehřejeme olej na 180C. Taštičky smažíme 2min zakryté, poté odkryjeme, obrátíme a smažíme další 2min.
- Necháme okapat, posypeme moučkovým cukrem a necháme vychladnout.