Zabíjačková paštika s citrónovou kůrou
Ingredience
Citronová kůra |
1 polévková lžíce |
Játra kuřecí |
500 g |
Majoránka |
1 polévková lžíce |
Muškátový oříšek |
0.5 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Slanina vepřová |
300 g |
Sůl |
0.5 polévková lžíce |
Vepřové maso libové |
1 kg |
Voda pitná |
4 l |
Zázvor mletý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Vepřové libové maso a játra omyjeme. Špek nakrájíme na kostky. Vše dvakrát po sobě jemně přemeleme na masovém strojku. Směs dáme do mísy, přidáme jemně nastrouhanou citrónovou kůru, pepř, sůl podle chuti, majoránku, zázvor a muškátový oříšek. Směs důkladně promícháme.
- Dobře promytá vepřová střívka naplníme pomocí strojku, konce dobře zavážeme provázkem a dáme vařit do vroucí vody. Pomalu je vaříme 1 hodinu. Vyjmeme, necháme okapat, vychladlá střívka s paštikou odložíme na chladné místo. Paštiku konzumujeme až druhý den jako pomazánku.