Zabíjačková paštika s citrónovou kůrou

Ingredience


Citronová kůra 1 polévková lžíce
Játra kuřecí 500 g
Majoránka 1 polévková lžíce
Muškátový oříšek 0.5 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Slanina vepřová 300 g
Sůl 0.5 polévková lžíce
Vepřové maso libové 1 kg
Voda pitná 4 l
Zázvor mletý 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřové libové maso a játra omyjeme. Špek nakrájíme na kostky. Vše dvakrát po sobě jemně přemeleme na masovém strojku. Směs dáme do mísy, přidáme jemně nastrouhanou citrónovou kůru, pepř, sůl podle chuti, majoránku, zázvor a muškátový oříšek. Směs důkladně promícháme.
  2. Dobře promytá vepřová střívka naplníme pomocí strojku, konce dobře zavážeme provázkem a dáme vařit do vroucí vody. Pomalu je vaříme 1 hodinu. Vyjmeme, necháme okapat, vychladlá střívka s paštikou odložíme na chladné místo. Paštiku konzumujeme až druhý den jako pomazánku.