Kynuté švestkové knedlíky

Ingredience


Cukr krupice 2 kávová lžička
Cukr moučkový 4 polévková lžíce
Droždí 30 g
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hladká 500 g
Mouka pšeničná hrubá 500 g
Sůl 1.5 kávová lžička
Švestky 0.5 kg
Tvaroh tvrdý 120 g
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 4.1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Švestky důkladně omyjeme studenou vodou a necháme okapat.
  2. V míse do 1 dl vlažné vody nasypeme cukr, rozdrobíme droždí a necháme vykynout kvásek.
  3. Ve velké míse k mouce přidáme vejce, špetku soli a vykynutý kvásek. Vypracujeme těsto, které ještě alespoň 30 minut necháme kynout na teplém místě.
  4. Po vykynutí těsto rozdělíme na stejně velké kousky, vyválíme placičky, na každou dáme švestku a zabalíme je do tvaru knedlíků.
  5. Knedlíky vaříme ve vroucí vodě se lžičkou soli přibližně 10 minut. Uvařené propíchneme vidličkou.
  6. Švestkové knedlíky podáváme posypané moučkovým cukrem a nastrouhaným tvarohem, přelité rozpuštěným máslem.