Guláš pražského uzenáře

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 2 ks
Gulášové koření 1 kávová lžička
Hovězí maso přední 0.5 kg
Pepř černý mletý 1 špetka
Pórek 1 ks
Protlak rajčatový 2 polévková lžíce
Sádlo škvařené 3 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Voda pitná 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí maso omyjeme, osušíme a rozkrájíme na malé kousky.
  2. Cibule oloupeme, jednu pokrájíme najemno, druhou na kolečka. Česnek oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Pórek omyjeme, nakrájíme na kolečka.
  3. V hrnci rozehřejeme sádlo, osmažíme na něm na jemno krájenou cibuli, poté přidáme maso a krátce ho smažíme ze všech stran za stálého míchání. Do hrnce přimícháme protlak, prolisovaný česnek i gulášové koření, podlijeme 1 dl vody a přikryté dusíme, až je maso měkké. Hotový guláš dochutíme pepřem a solí.
  4. Na porce guláše na talířích vyspeme kolečka pórku a cibule.