Guláš pražského uzenáře
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Gulášové koření |
1 kávová lžička |
Hovězí maso přední |
0.5 kg |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
1 ks |
Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce |
Sádlo škvařené |
3 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
1 dl |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hovězí maso omyjeme, osušíme a rozkrájíme na malé kousky.
- Cibule oloupeme, jednu pokrájíme najemno, druhou na kolečka. Česnek oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Pórek omyjeme, nakrájíme na kolečka.
- V hrnci rozehřejeme sádlo, osmažíme na něm na jemno krájenou cibuli, poté přidáme maso a krátce ho smažíme ze všech stran za stálého míchání. Do hrnce přimícháme protlak, prolisovaný česnek i gulášové koření, podlijeme 1 dl vody a přikryté dusíme, až je maso měkké. Hotový guláš dochutíme pepřem a solí.
- Na porce guláše na talířích vyspeme kolečka pórku a cibule.