Pečené hovězí plátky se slaninou
Ingredience
Anglická slanina |
40 g |
Cibule |
1 ks |
Hovězí maso zadní |
400 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mouka bezlepková |
2 polévková lžíce |
Olej stolní |
4 polévková lžíce |
Sůl |
2 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli nakrájíme na kolečka a slaninu na silnější proužky. Hovězí maso nakrájíme na plátky a před naklepáním plátky obalíme v bezlepkové mouce. Naklepané plátky potom obalíme v rozšlehaném vejci a zprudka maso opečeme na pánvi. Opečené plátky urovnáme do zapékací mísy, obložíme plátky másla a nakrájenou slaninou.
- Maso v zapékací míse přikryjeme poklicí nebo alobalem a zapékáme asi hodinu při teplotě 200 °C. Hotové maso servírujeme teplé, s nejrůznějšími přílohami.