Pečené hovězí plátky se slaninou

Ingredience


Anglická slanina 40 g
Cibule 1 ks
Hovězí maso zadní 400 g
Máslo čerstvé 100 g
Mouka bezlepková 2 polévková lžíce
Olej stolní 4 polévková lžíce
Sůl 2 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli nakrájíme na kolečka a slaninu na silnější proužky. Hovězí maso nakrájíme na plátky a před naklepáním plátky obalíme v bezlepkové mouce. Naklepané plátky potom obalíme v rozšlehaném vejci a zprudka maso opečeme na pánvi. Opečené plátky urovnáme do zapékací mísy, obložíme plátky másla a nakrájenou slaninou.
  2. Maso v zapékací míse přikryjeme poklicí nebo alobalem a zapékáme asi hodinu při teplotě 200 °C. Hotové maso servírujeme teplé, s nejrůznějšími přílohami.