Pečené masové šišky se zeleninou
Ingredience
Celer bulvový |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Hovězí maso mleté |
250 g |
Mléko polotučné |
1 dl |
Mrkev kořen |
1 ks |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kořen |
1 ks |
Petržel kudrnka |
1 hrst |
Sůl |
1 špetka |
Vepřové maso mleté |
250 g |
Voda pitná |
1 dl |
Žemle tuková |
1 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Housku rozdrobíme a namočíme do mléka.
- V míse smícháme mleté hovězí a vepřové maso s namočenou houskou. Směs opepříme a osolíme, uděláme z ní malé šišky.
- Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Mrkev, petržel a celer oškrábeme, omyjeme a najemno nakrájíme, případně nahrubo nastrouháme.
- V zapékací míse rozehřejeme olej, osmažíme na něm nakrájenou cibuli a zeleninu a pak přidáme masové šišky. Podlijeme je vodou a pečeme v předehřáté troubě přibližně 30 minut. Během pečení je několikrát přelijeme výpekem.
- Masové šišky podáváme se zeleninou, posypané jemně nakrájenou natí petrželky.