Pečené masové šišky se zeleninou

Ingredience


Celer bulvový 1 ks
Cibule 1 ks
Hovězí maso mleté 250 g
Mléko polotučné 1 dl
Mrkev kořen 1 ks
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kořen 1 ks
Petržel kudrnka 1 hrst
Sůl 1 špetka
Vepřové maso mleté 250 g
Voda pitná 1 dl
Žemle tuková 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Housku rozdrobíme a namočíme do mléka.
  2. V míse smícháme mleté hovězí a vepřové maso s namočenou houskou. Směs opepříme a osolíme, uděláme z ní malé šišky.
  3. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Mrkev, petržel a celer oškrábeme, omyjeme a najemno nakrájíme, případně nahrubo nastrouháme.
  4. V zapékací míse rozehřejeme olej, osmažíme na něm nakrájenou cibuli a zeleninu a pak přidáme masové šišky. Podlijeme je vodou a pečeme v předehřáté troubě přibližně 30 minut. Během pečení je několikrát přelijeme výpekem.
  5. Masové šišky podáváme se zeleninou, posypané jemně nakrájenou natí petrželky.