Kuřecí řízečky v jogurtové marinádě

Kuřecí řízečky v jogurtové marinádě - obrázek

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Cibule 1 ks
Jogurt bílý 200 ml
Koření grilovací 2 kávová lžička
Šťáva citrónová 5 ml
Kuřecí prsa 400 g
Mouka bezlepková 4 polévková lžíce
Olej rostlinný 50 ml
Sůl 4 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli nasekáme najemno, česnek utřeme. V míse rozmícháme utřený česnek a nasekanou cibuli v bílém jogurtu. Marinádu ochutíme několika kapkami citrónové šťávy a grilovacím kořením. Směs důkladně promícháme.
  2. Kuřecí řízky propláchneme pod tekoucí vodou, osušíme je a zlehka nasolíme. Nasolené plátky masa obalíme v jogurtové marinádě a necháme je v lednici marinovat 2-3 hodiny.
  3. Ve zbývající marinádě rozmícháme celé vejce, zahustíme bezlepkovou moukou a vymícháme hladké těstíčko. V něm obalíme marinované plátky kuřecích prsou tak, aby se těstíčko neodlupovalo. Obalené maso necháme ještě hodinu marinovat a následně usmažíme na oleji. Pokrm podáváme teplý s různými přílohami.