Kuřecí řízečky v jogurtové marinádě
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Jogurt bílý |
200 ml |
Koření grilovací |
2 kávová lžička |
Šťáva citrónová |
5 ml |
Kuřecí prsa |
400 g |
Mouka bezlepková |
4 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
50 ml |
Sůl |
4 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli nasekáme najemno, česnek utřeme. V míse rozmícháme utřený česnek a nasekanou cibuli v bílém jogurtu. Marinádu ochutíme několika kapkami citrónové šťávy a grilovacím kořením. Směs důkladně promícháme.
- Kuřecí řízky propláchneme pod tekoucí vodou, osušíme je a zlehka nasolíme. Nasolené plátky masa obalíme v jogurtové marinádě a necháme je v lednici marinovat 2-3 hodiny.
- Ve zbývající marinádě rozmícháme celé vejce, zahustíme bezlepkovou moukou a vymícháme hladké těstíčko. V něm obalíme marinované plátky kuřecích prsou tak, aby se těstíčko neodlupovalo. Obalené maso necháme ještě hodinu marinovat a následně usmažíme na oleji. Pokrm podáváme teplý s různými přílohami.