Kotoučky s rybízovým mascarpone
Ingredience
Cukr moučkový |
20 g |
Listové těsto |
300 g |
Mascarpone |
250 g |
Med včelí |
15 g |
Mléko polotučné |
40 ml |
Rybíz červený |
150 g |
Skořice mletá |
2 g |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Listové těsto rozválíme na dva tenké pláty, ze kterých skleničkou vykrojíme kolečka. Plech potáhneme papírem na pečení, na něj vyskládáme kolečka, žloutek rozmícháme s troškou mléka a kolečka potřeme. Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme přibližně 10 minut dozlatova.
- Med naředíme 25 ml mléka, přimícháme mletou skořici, moučkový cukr a vmícháme do mascarpone. Nakonec otrháme kuličky rybízu a přimícháme do ochuceného mascarpone. Polovinu koleček listového těsta potřeme v silné vrstvě rybízovým mascarpone a přiklopíme druhou polovinou koleček.
- Kotoučky upravíme na servírovací tác a podáváme jako pohoštění.