Kotoučky s rybízovým mascarpone

Ingredience


Cukr moučkový 20 g
Listové těsto 300 g
Mascarpone 250 g
Med včelí 15 g
Mléko polotučné 40 ml
Rybíz červený 150 g
Skořice mletá 2 g
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Listové těsto rozválíme na dva tenké pláty, ze kterých skleničkou vykrojíme kolečka. Plech potáhneme papírem na pečení, na něj vyskládáme kolečka, žloutek rozmícháme s troškou mléka a kolečka potřeme. Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme přibližně 10 minut dozlatova.
  2. Med naředíme 25 ml mléka, přimícháme mletou skořici, moučkový cukr a vmícháme do mascarpone. Nakonec otrháme kuličky rybízu a přimícháme do ochuceného mascarpone. Polovinu koleček listového těsta potřeme v silné vrstvě rybízovým mascarpone a přiklopíme druhou polovinou koleček.
  3. Kotoučky upravíme na servírovací tác a podáváme jako pohoštění.