Medové kotlety s citronem

Ingredience


Brambory 1000 g
Česnek 2 stroužek
Česnekové máslo 2 polévková lžíce
Hořčice 2 polévková lžíce
Med včelí 2 polévková lžíce
Omáčka sójová 2 polévková lžíce
Pomeranče 1 ks
Vepřové kotlety 1000 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do misky nastrouháme kůru z pomeranče a vymačkáme z něho šťávu. Přidáme med, sójovou omáčku, francouzskou hořčici a prolisovaný česnek. Vše pořádně zamícháme a směsí potřeme plátky masa. Dáme do ledničky a necháme hodinu marinovat.
  2. Gril zatím připravíme na nepřímé grilování. Pod grilovací rošt vložíme odkapávací misku, olejem potřeme rošt a brambory zabalíme do alobalu.
  3. Pod zavřeným poklopem grilujeme maso 25 minut, průběžně potíráme olejem. Na posledních 15 minut přidáme na gril brambory, které občas otočíme. Brambory před podáváním potřeme česnekovým máslem.