Medové kotlety s citronem
Ingredience
Brambory |
1000 g |
Česnek |
2 stroužek |
Česnekové máslo |
2 polévková lžíce |
Hořčice |
2 polévková lžíce |
Med včelí |
2 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
2 polévková lžíce |
Pomeranče |
1 ks |
Vepřové kotlety |
1000 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Do misky nastrouháme kůru z pomeranče a vymačkáme z něho šťávu. Přidáme med, sójovou omáčku, francouzskou hořčici a prolisovaný česnek. Vše pořádně zamícháme a směsí potřeme plátky masa. Dáme do ledničky a necháme hodinu marinovat.
- Gril zatím připravíme na nepřímé grilování. Pod grilovací rošt vložíme odkapávací misku, olejem potřeme rošt a brambory zabalíme do alobalu.
- Pod zavřeným poklopem grilujeme maso 25 minut, průběžně potíráme olejem. Na posledních 15 minut přidáme na gril brambory, které občas otočíme. Brambory před podáváním potřeme česnekovým máslem.