Krkovice se smetanovou omáčkou
Ingredience
Olej olivový |
40 ml |
Smetana 16% (pochoutková) |
3 dl |
Uzená vepřová krkovička |
1 kg |
Víno bílé |
3 dl |
Voda pitná |
2.4 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 100 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Uzenou krkovici namočíme na hodinu do 2 l studené vody, aby se vyplavila sůl. Potom vyjmeme, důkladně osušíme a nakrájíme na plátky. Plátky opečeme na rozpáleném oleji z obou stran a přendáme i s výpekem do pekáče. Pečeme ve středně vyhřáté troubě.
- Po 15 minutách zalijeme vínem, pekáč zakryjeme a pečeme dalších 15 minut. Zalijeme smetanou a zakryté pečeme v mírně vyhřáté troubě 50 minut, občas podlijeme vodou. Po vyjmutí z trouby necháme ještě 10 minut dojít zakryté, maso nakrájíme na plátky a podáváme přelité omáčkou.