Krkovice se smetanovou omáčkou

Ingredience


Olej olivový 40 ml
Smetana 16% (pochoutková) 3 dl
Uzená vepřová krkovička 1 kg
Víno bílé 3 dl
Voda pitná 2.4 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Uzenou krkovici namočíme na hodinu do 2 l studené vody, aby se vyplavila sůl. Potom vyjmeme, důkladně osušíme a nakrájíme na plátky. Plátky opečeme na rozpáleném oleji z obou stran a přendáme i s výpekem do pekáče. Pečeme ve středně vyhřáté troubě.
  2. Po 15 minutách zalijeme vínem, pekáč zakryjeme a pečeme dalších 15 minut. Zalijeme smetanou a zakryté pečeme v mírně vyhřáté troubě 50 minut, občas podlijeme vodou. Po vyjmutí z trouby necháme ještě 10 minut dojít zakryté, maso nakrájíme na plátky a podáváme přelité omáčkou.