Doktorská šunka

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 2 ks
Cukr krupice 4 g
Máslo čerstvé 40 g
Mouka pšeničná hladká T 650 20 g
Olej olivový 30 ml
Pepř černý mletý 3 g
Petržel kudrnka 20 g
Protlak rajčatový 20 ml
Smetana 16% (pochoutková) 1 dl
Sůl 5 g
Šunka dušená 400 g
Víno bílé 3 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ze šunky nakrájíme 8 plátků, které opečeme na rozpáleném oleji z obou stran, přidáme jemně nakrájenou cibuli a opečeme dozlatova. V rendlíku z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zředíme vínem, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a protlak, lžičku cukru, vše promícháme a 10 minut povaříme. Nakonec zjemníme smetanou a necháme přejít varem.
  2. Plátky šunky podáváme přelité omáčkou a posypané nasekanou petrželkou.