Doktorská šunka
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Cukr krupice |
4 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g |
Olej olivový |
30 ml |
Pepř černý mletý |
3 g |
Petržel kudrnka |
20 g |
Protlak rajčatový |
20 ml |
Smetana 16% (pochoutková) |
1 dl |
Sůl |
5 g |
Šunka dušená |
400 g |
Víno bílé |
3 dl |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ze šunky nakrájíme 8 plátků, které opečeme na rozpáleném oleji z obou stran, přidáme jemně nakrájenou cibuli a opečeme dozlatova. V rendlíku z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zředíme vínem, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a protlak, lžičku cukru, vše promícháme a 10 minut povaříme. Nakonec zjemníme smetanou a necháme přejít varem.
- Plátky šunky podáváme přelité omáčkou a posypané nasekanou petrželkou.