Toasty s artyčokovou směsí

Ingredience


Artyčoky 250 g
Česnek 4 stroužek
Chléb toastový 160 g
Citronová šťáva 30 ml
Máta 15 g
Olej olivový extra panenský 40 g
Pepř černý mletý 2 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Sůl mořská 6 g
Sýr Parmezán 80 g
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Artyčoky očistíme, odřízneme všechny tvrdé části a vlákna, vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a vaříme doměkka. Artyčoky scedíme, nakrájíme na menší kousky, vložíme do pánve s rozpáleným olejem a smažíme dozlatova. Pánev odstavíme, již mimo oheň přilijeme citronovou šťávu, přidáme posekané lístky máty, mořskou sůl, mletý pepř, prolisovaný česnek a obsah pánve rozmačkáme šťouchadlem.
  2. Nasucho opečené krajíčky toastového chleba pomažeme artyčokovou směsí, posypeme strouhaným parmezánem a podáváme jako chutnou večeři.