Toasty s artyčokovou směsí
Ingredience
Artyčoky |
250 g |
Česnek |
4 stroužek |
Chléb toastový |
160 g |
Citronová šťáva |
30 ml |
Máta |
15 g |
Olej olivový extra panenský |
40 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sůl mořská |
6 g |
Sýr Parmezán |
80 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Artyčoky očistíme, odřízneme všechny tvrdé části a vlákna, vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a vaříme doměkka. Artyčoky scedíme, nakrájíme na menší kousky, vložíme do pánve s rozpáleným olejem a smažíme dozlatova. Pánev odstavíme, již mimo oheň přilijeme citronovou šťávu, přidáme posekané lístky máty, mořskou sůl, mletý pepř, prolisovaný česnek a obsah pánve rozmačkáme šťouchadlem.
- Nasucho opečené krajíčky toastového chleba pomažeme artyčokovou směsí, posypeme strouhaným parmezánem a podáváme jako chutnou večeři.