Labužnické vepřové kotlety
Ingredience
Olej olivový |
50 ml |
Paprika mletá sladká |
4 g |
Pepř černý mletý |
6 g |
Rozmarýn čerstvý |
10 g |
Sůl |
8 g |
Šunka dušená |
150 g |
Sýr Eidam cihla 40% |
200 g |
Tuk |
1 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
2 ks |
Vepřové kotlety |
600 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vepřové kotlety nařízneme na okrajích, naklepeme, nasolíme, opepříme, poprášíme paprikou a posypeme nasekaným rozmarýnem. Opečeme na rozpáleném oleji (6 minut z každé strany) a včetně výpeku vložíme do tukem vymazaného pekáče.
- V míse smícháme nastrouhaný sýr, na kostičky nakrájenou šunku, vejce, podle chuti sůl a pepř a směs rozložíme na kotlety v pekáči. Zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.