Labužnické vepřové kotlety

Ingredience


Olej olivový 50 ml
Paprika mletá sladká 4 g
Pepř černý mletý 6 g
Rozmarýn čerstvý 10 g
Sůl 8 g
Šunka dušená 150 g
Sýr Eidam cihla 40% 200 g
Tuk 1 polévková lžíce
Vejce slepičí 2 ks
Vepřové kotlety 600 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřové kotlety nařízneme na okrajích, naklepeme, nasolíme, opepříme, poprášíme paprikou a posypeme nasekaným rozmarýnem. Opečeme na rozpáleném oleji (6 minut z každé strany) a včetně výpeku vložíme do tukem vymazaného pekáče.
  2. V míse smícháme nastrouhaný sýr, na kostičky nakrájenou šunku, vejce, podle chuti sůl a pepř a směs rozložíme na kotlety v pekáči. Zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.