Vepřový řízek a bramborový salát s okurkou

Ingredience


Mouka bezlepková 6 polévková lžíce
Olej stolní 9 polévková lžíce
Strouhanka 10 polévková lžíce
Sůl 4 g
Vejce slepičí 1 ks
Vepřová kýta 400 g
Voda pitná 2 polévková lžíce
Brambory 1 kg
Cibule 1 ks
Cukr moučkový 3 polévková lžíce
Ocet kvasný lihový 3 polévková lžíce
Okurky nakládané 6 ks
Olej slunečnicový 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 3 g
Sůl 3 g
Voda pitná 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Plátky z vepřové kýty naklepeme, mírně osolíme z obou stran a obalíme v klasickém trojobalu. Obalené vepřové plátky ihned po obalení usmažíme a potom je naskládáme do pečicí nádoby, ve které je mírně pokropíme vodou a přiklopené pokličkou je na 10 minut dáme do trouby, vyhřáté na 100 °C.
  2. Nakládané okurky a cibuli nakrájíme na malé, stejně velké kousky. Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupané je pokrájíme na kostičky. Rozmícháme v nich 3 lžíce oleje s kousky okurek a cibule.
  3. Bramborový salát dále ochutíme solí a pepřem a řádně promícháme. Na závěr v octě rozmícháme cukr, touto zálivkou salát zalijeme a necháme v lednici rozležet alespoň 2 hodiny.