Vepřový řízek a bramborový salát s okurkou
Ingredience
Mouka bezlepková |
6 polévková lžíce |
Olej stolní |
9 polévková lžíce |
Strouhanka |
10 polévková lžíce |
Sůl |
4 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vepřová kýta |
400 g |
Voda pitná |
2 polévková lžíce |
Brambory |
1 kg |
Cibule |
1 ks |
Cukr moučkový |
3 polévková lžíce |
Ocet kvasný lihový |
3 polévková lžíce |
Okurky nakládané |
6 ks |
Olej slunečnicový |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
3 g |
Sůl |
3 g |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 60 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Plátky z vepřové kýty naklepeme, mírně osolíme z obou stran a obalíme v klasickém trojobalu. Obalené vepřové plátky ihned po obalení usmažíme a potom je naskládáme do pečicí nádoby, ve které je mírně pokropíme vodou a přiklopené pokličkou je na 10 minut dáme do trouby, vyhřáté na 100 °C.
- Nakládané okurky a cibuli nakrájíme na malé, stejně velké kousky. Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupané je pokrájíme na kostičky. Rozmícháme v nich 3 lžíce oleje s kousky okurek a cibule.
- Bramborový salát dále ochutíme solí a pepřem a řádně promícháme. Na závěr v octě rozmícháme cukr, touto zálivkou salát zalijeme a necháme v lednici rozležet alespoň 2 hodiny.