Grilované vepřové kotlety s pomerančem
Ingredience
Olej olivový |
60 ml |
Omáčka sójová |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pomeranče |
2 ks |
Řeřicha |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vepřové kotlety |
800 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V misce smícháme olej, sójovou omáčku, šťávu z jednoho pomeranče, hořčici, sůl a pepř. Marinádu pořádně vetřeme do plátků masa. Dáme do chladničky a necháme alespoň dvě hodiny odležet.
- Gril rozehřejeme na vysokou teplotu. Rošt potřeme olejem, aby se maso nepřipalovalo. Na gril pak rozložíme maso a grilujeme plátky 8 minut z každé strany. Průběžně je potíráme marinádou.
- Na poslední minutu přidáme na gril také na plátky pokrájený pomeranč. Na talíř poté dáme maso, přiložíme plátek grilovaného pomeranče a ozdobíme řeřichou.