Grilované vepřové kotlety s pomerančem

Ingredience


Olej olivový 60 ml
Omáčka sójová 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Pomeranče 2 ks
Řeřicha 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vepřové kotlety 800 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V misce smícháme olej, sójovou omáčku, šťávu z jednoho pomeranče, hořčici, sůl a pepř. Marinádu pořádně vetřeme do plátků masa. Dáme do chladničky a necháme alespoň dvě hodiny odležet.
  2. Gril rozehřejeme na vysokou teplotu. Rošt potřeme olejem, aby se maso nepřipalovalo. Na gril pak rozložíme maso a grilujeme plátky 8 minut z každé strany. Průběžně je potíráme marinádou.
  3. Na poslední minutu přidáme na gril také na plátky pokrájený pomeranč. Na talíř poté dáme maso, přiložíme plátek grilovaného pomeranče a ozdobíme řeřichou.