Pečené brambory s kančími řízky
Ingredience
Brambory |
1 kg |
Koření Americké brambory |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Sůl |
4 g |
Česnek |
3 stroužek |
Kančí kýta |
500 g |
Mléko polotučné |
1 polévková lžíce |
Mouka bezlepková |
5 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
100 ml |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Strouhanka |
10 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 50 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Brambory oloupeme, nakrájíme na silnější plátky a rozložíme je do mělké pečicí nádoby, vymazané máslem. Brambory ochutíme solí a kořením na hranolky a ve vyhřáté troubě je pečeme asi 60 minut.
- Kančí kýtu naporcujeme, naklepeme, jednotlivé porce z obou stran opepříme, osolíme a potřeme utřeným česnekem. Takto připravené porce zvěřiny necháme uležet na chladném místě alespoň 2 hodiny.
- Posléze porce obalíme v klasickém trojobalu - v bezlepkové mouce, v mléce s rozšlehaným vejcem a v bezlepkové strouhance. Po obalení porce usmažíme na rozpáleném oleji. Pokrm podáváme teplý.