Pečené brambory s kančími řízky

Ingredience


Brambory 1 kg
Koření Americké brambory 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Sůl 4 g
Česnek 3 stroužek
Kančí kýta 500 g
Mléko polotučné 1 polévková lžíce
Mouka bezlepková 5 polévková lžíce
Olej rostlinný 100 ml
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Strouhanka 10 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na silnější plátky a rozložíme je do mělké pečicí nádoby, vymazané máslem. Brambory ochutíme solí a kořením na hranolky a ve vyhřáté troubě je pečeme asi 60 minut.
  2. Kančí kýtu naporcujeme, naklepeme, jednotlivé porce z obou stran opepříme, osolíme a potřeme utřeným česnekem. Takto připravené porce zvěřiny necháme uležet na chladném místě alespoň 2 hodiny.
  3. Posléze porce obalíme v klasickém trojobalu - v bezlepkové mouce, v mléce s rozšlehaným vejcem a v bezlepkové strouhance. Po obalení porce usmažíme na rozpáleném oleji. Pokrm podáváme teplý.