Smažená šalvěj s ančovičkami v těstíčku
Ingredience
Ančovička - filety |
160 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
15 g |
Olej slunečnicový |
50 g |
Šalvěj čerstvá |
30 g |
Víno bílé |
100 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 g |
Olej olivový extra panenský |
50 ml |
Sodovka |
200 ml |
Sůl |
2 g |
Vaječný bílek slepičí |
2 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
150 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 3 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Šalvěj omyjeme a zatím odložíme. Filety ančoviček vložíme do misky a zalijeme vínem. Do jiné misky nasypeme mouku, sůl, přidáme žloutek, přilijeme vodu a vymícháme řidší těstíčko. Pomalu přilijeme sodovku, metlou stále šleháme, nakonec všleháme olej. Z bílků vyšleháme sníh a přimícháme do těstíčka.
- Šalvěj poprášíme moukou, mezi 2 lístky vložíme okapaný filet ančoviček, ponoříme do těstíčka, v menší nádobě rozpálíme olej na 180°C a obalené kousky v něm osmažíme.
- Na dezertní talířky položíme papírové ubrousky, na ně vyskládáme usmažené kousky a podáváme.