Smažená šalvěj s ančovičkami v těstíčku

Ingredience


Ančovička - filety 160 g
Mouka pšeničná hladká T 650 15 g
Olej slunečnicový 50 g
Šalvěj čerstvá 30 g
Víno bílé 100 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 250 g
Olej olivový extra panenský 50 ml
Sodovka 200 ml
Sůl 2 g
Vaječný bílek slepičí 2 ks
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Voda pitná 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Šalvěj omyjeme a zatím odložíme. Filety ančoviček vložíme do misky a zalijeme vínem. Do jiné misky nasypeme mouku, sůl, přidáme žloutek, přilijeme vodu a vymícháme řidší těstíčko. Pomalu přilijeme sodovku, metlou stále šleháme, nakonec všleháme olej. Z bílků vyšleháme sníh a přimícháme do těstíčka.
  2. Šalvěj poprášíme moukou, mezi 2 lístky vložíme okapaný filet ančoviček, ponoříme do těstíčka, v menší nádobě rozpálíme olej na 180°C a obalené kousky v něm osmažíme.
  3. Na dezertní talířky položíme papírové ubrousky, na ně vyskládáme usmažené kousky a podáváme.