Zahuštěný zvěřinový guláš

Ingredience


Česnek 1 ks
Cibule 2 ks
Gulášové koření 4 polévková lžíce
Kmín drcený 1 kávová lžička
Majoránka 1 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 2 kávová lžička
Sádlo syrové 1 polévková lžíce
Solamyl 1 polévková lžíce
Srnčí kýta 1.5 kg
Sůl 2 g
Vepřová krkovička 0.5 kg
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Každý druh masa připravíme zvlášť, protože každý potřebuje jinou dobu dušení. Oba druhy masa nejprve rozkrájíme na kostky, na sádle zpěníme na drobno posekanou cibuli. Orestovanou cibuli zasypeme mletou paprikou a ještě chvilku restujeme. Poté do pánve vsypeme jeden druh masa, přisypeme utřený česnek, drcený kmín a zalijeme troškou vody, ve které jsme rozmíchali Solamyl. Následně zalijeme ještě 2 dcl vody a dusíme, dokud není maso měkké. Tento postup opakujeme i s druhým druhem masa. Když jsou oba druhy masa podušené, smícháme je, zasypeme majoránkou a ještě chvíli povaříme. Jednotlivé porce ozdobíme kolečky cibule. Pokrm podáváme teplý s bezlepkovým chlebem.