Zahuštěný zvěřinový guláš
Ingredience
Česnek |
1 ks |
Cibule |
2 ks |
Gulášové koření |
4 polévková lžíce |
Kmín drcený |
1 kávová lžička |
Majoránka |
1 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
2 kávová lžička |
Sádlo syrové |
1 polévková lžíce |
Solamyl |
1 polévková lžíce |
Srnčí kýta |
1.5 kg |
Sůl |
2 g |
Vepřová krkovička |
0.5 kg |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Každý druh masa připravíme zvlášť, protože každý potřebuje jinou dobu dušení. Oba druhy masa nejprve rozkrájíme na kostky, na sádle zpěníme na drobno posekanou cibuli. Orestovanou cibuli zasypeme mletou paprikou a ještě chvilku restujeme. Poté do pánve vsypeme jeden druh masa, přisypeme utřený česnek, drcený kmín a zalijeme troškou vody, ve které jsme rozmíchali Solamyl. Následně zalijeme ještě 2 dcl vody a dusíme, dokud není maso měkké. Tento postup opakujeme i s druhým druhem masa. Když jsou oba druhy masa podušené, smícháme je, zasypeme majoránkou a ještě chvíli povaříme. Jednotlivé porce ozdobíme kolečky cibule. Pokrm podáváme teplý s bezlepkovým chlebem.