Topinky s fíky a šunkou
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Ciabatta |
160 g |
Fíky čerstvé |
100 g |
Máta |
2 g |
Ocet vinný |
10 ml |
Olej olivový extra panenský |
40 ml |
Pepř černý mletý |
2 g |
Prosciutto sušené |
60 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 2 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ciabattu nakrájíme na plátky, které nasucho opečeme v topinkovači nebo v troubě. Ještě horké potřeme česnekem, olivovým olejem a vyskládáme na servírovací mísu. Na každou topinku ozdobně položíme plátek šunky, polovinu čerstvého fiku, ozdobíme lístky máty, zakápneme olejem, vinným octem a posypeme čerstvě umletým pepřem z mlýnku.
- Podáváme jako teplý překrm.