Pečená křepelka s houbami

Ingredience


Chilli paprička 1 ks
Cibule 2 ks
Křemenáče 300 g
Křepelka 8 ks
Limetková šťáva 4 polévková lžíce
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mrkev kořen 1 ks
Olej rostlinný 3 polévková lžíce
Pažitka 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Pórek 1 ks
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Sirup Monin - grenadina 6 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Zvěřinový vývar 400 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu nastavíme na 200°C a necháme ji předehřát. Křepelky opláchneme, necháme oschnout a vnitřek i vnějšek důkladně osolíme a opepříme. Sirup zamícháme společně s citronovou šťávou a vzniklou zálivkou potřeme vnitřek i vnějšek křepelek. Stehna svážeme křížem k sobě.
  2. Cibuli zbavíme slupek, mrkev a pórek očistíme a omyjeme. Cibuli společně se zbytkem zeleniny nakrájíme na menší kostičky. Chilli papričku očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou, nakrájíme na půl, odstraníme jadérka a taktéž nakrájíme na malé kostičky.
  3. Na pekáči rozehřejeme olej a rozmístíme na něm křepelky prsíčky vzhůru. Přidáme zeleninu, chilli a vše důkladně podusíme na mírném ohni 3 minuty.
  4. Maso vložíme do trouby a necháme péct asi 30 minut. Po každých 10-ti minutách průběžně zaléváme vývarem. Po dopečení křepelky vyjmeme a odložíme stranou. Zeleninu zalijeme rajským protlakem a směs ještě necháme 10 minut vařit.
  5. Houby pečlivě očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Na pánvi necháme rozpustit máslo a houby lehce osmahneme, dokud nezezlátnou. Následně je dochutíme solí a pepřem. Pažitku omyjeme, necháme oschnout a nadrobno nasekáme.
  6. Maso upravíme na talíře, přidáme zeleninu a houby, posypeme pažitkou a ihned podáváme.