Pečená křepelka s houbami
Ingredience
Chilli paprička |
1 ks |
Cibule |
2 ks |
Křemenáče |
300 g |
Křepelka |
8 ks |
Limetková šťáva |
4 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
1 ks |
Olej rostlinný |
3 polévková lžíce |
Pažitka |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Pórek |
1 ks |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Sirup Monin - grenadina |
6 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Zvěřinový vývar |
400 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Troubu nastavíme na 200°C a necháme ji předehřát. Křepelky opláchneme, necháme oschnout a vnitřek i vnějšek důkladně osolíme a opepříme. Sirup zamícháme společně s citronovou šťávou a vzniklou zálivkou potřeme vnitřek i vnějšek křepelek. Stehna svážeme křížem k sobě.
- Cibuli zbavíme slupek, mrkev a pórek očistíme a omyjeme. Cibuli společně se zbytkem zeleniny nakrájíme na menší kostičky. Chilli papričku očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou, nakrájíme na půl, odstraníme jadérka a taktéž nakrájíme na malé kostičky.
- Na pekáči rozehřejeme olej a rozmístíme na něm křepelky prsíčky vzhůru. Přidáme zeleninu, chilli a vše důkladně podusíme na mírném ohni 3 minuty.
- Maso vložíme do trouby a necháme péct asi 30 minut. Po každých 10-ti minutách průběžně zaléváme vývarem. Po dopečení křepelky vyjmeme a odložíme stranou. Zeleninu zalijeme rajským protlakem a směs ještě necháme 10 minut vařit.
- Houby pečlivě očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Na pánvi necháme rozpustit máslo a houby lehce osmahneme, dokud nezezlátnou. Následně je dochutíme solí a pepřem. Pažitku omyjeme, necháme oschnout a nadrobno nasekáme.
- Maso upravíme na talíře, přidáme zeleninu a houby, posypeme pažitkou a ihned podáváme.